Zapraszamy na forum fanów Warrena Buffetta

Uprzejmie prosimy o dostosowanie wpisów do tytułów tematów. Nie ma głupich pytań - są tylko takie, na które nie potrafimy odpowiedzieć.

Jeśli ktoś z Państwa chciałby pisać od czasu do czasu jako wolontariusz w sekcji komentarze prosimy o kontakt.

- Forum - Odpowiedź - Statystyki - Rejestracja - Szukaj -

www.buffett.pl - FORUM / Strategie inwestycyjne / IKE w banku
Autor Wiadomość
Wirtualny
Użytkownik
# Posted: 17 Cze 2009 21:41 - Edytowany przez: Wirtualny
Odpowiedź 

Pod koniec zeszłego roku przejrzałem oferty IKE w domach maklerskich. Wszystkie oferty miały na tyle niekorzystne warunki opłat i prowizji dla IKE, że postanowiłem przyjrzeć się ofercie banków. Sprawdziłem wiele ofert rachunków bankowych w formie IKE, ale na wszystkich oprocentowanie było na tyle niskie, że bardziej opłacało się płacić podatek i mieć lepszą lokatę niż IKE i nadzieję na przyszłe i niepewne zwolnienie. Machnąłem więc ręką na limit A.D. 2008.

Niemniej jednak ostatnio przeglądając stronę BFG znalazłem wykaz banków spółdzielczych objętych gwarancjami, a tam całkiem atrakcyjnie oprocentowane rachunki IKE jak np.: ten czy ten.

Jeśli ktoś nastawia się na kontynuację bessy lub czeka na lepsze oferty biur maklerskich, to oferta banków spółdzielczych wydaje się być ciekawa (trzeba znaleźć coś w miarę blisko). Ja sam zastanawiam się nad tym i nad promocją w DM BZ WBK.

marek
Użytkownik
# Posted: 17 Cze 2009 22:38
Odpowiedź 

Kto nie umie inwestować na giełdzie to chyba najlepsze rozwiązanie żeby zwiększyć swoją emeryturę: 7-7.5 % bez podatku i bez ryzyka strat wygląda całkiem atrakcyjnie.Ważne jest żeby oprocentowanie było min.+2% ponad inflację,przy mniejszej różnicy jest to bez sensu.
Bogacenie się wynika z tego jaki jest % zysku ponad inflację.
Im wiecej tym oczywiście lepiej @;-)

zdzichu
Użytkownik
# Posted: 18 Cze 2009 12:19
Odpowiedź 

Ciekawe oprocentowanie, obawiam się tylko że może szybko spaść bo jest to oprocentowanie zmienne. Niemniej warte uwagi jak napisał Marek.

zdzichu
Użytkownik
# Posted: 23 Sier 2009 09:31
Odpowiedź 

Przygotowałem nowy ranking kont maklerskich IKE, w tym w DI BRE, które wcześniej przeoczyłem:

http://mojeike.blogspot.com/2009/08/nowy-ranking-ike.html

Twoja wypowiedź
          Wyłącz BB code *Co to takiego?

» Login  » Hasło 

Wygenerowane przez bulletin board script miniBB™ © 2001-2010